Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
Ingrediënten
- 700 gram verse groene asperges
- 1 teen knoflook
- 3 trostomaten
- 1 kleine rode ui
- 100 ml traditionele olijfolie
- 1 verse groene peper
- 2 el kappertjes
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snijd de houtachtige onderkant van de asperges
- Snijd de knoflook in dunne plakjes
- Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover
- Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven
- Schep halverwege om
- Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
- Snipper de ui
- Doe met de ui en kappertjes bij de tomaat
- Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa
- Schep om
- Schep de tomatensalsa op de asperges