Groentepannetje met krieltjes en kip
Ingrediënten
- 800 gram krieltjes
- 400 gram kippendijfilet
- 350 gram sperziebonen
- 1 groene courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- uienpoeder
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- bloem
- peper en zout
- olijfolie
- klontje roomboter
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in blokjes en doe in een mengkom.
- Voeg naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en milde paprikapoeder toe. Ik gebruikte van ieder ongeveer één theelepel.
- Kruid verder met wat peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Doe er tot slot nog een snufje bloem bij en schep alles goed door elkaar. Laat even staan.
- In de tussentijd breng je in een pan een laag water aan de kook.
- Hierin kook je de krieltjes 10 minuten voor. Grote krieltjes kan je eventueel halveren.
- Giet af en laat droog stomen van het vuur af.
- Tegelijkertijd maak je de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes en kook deze ongeveer acht minuten.
- Laat afkoelen onder de koude kraan. Hierna doe je ze in een vergiet om uit te laten lekken.
- Bak de kip en groenten: Verhit een grote hapjespan of wok op laag vuur en smelt hierin een klontje roomboter.
- Doe de kip erbij en schep om op hoog vuur. Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid zet je het vuur wat lager.
- Pel de rode uien en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee.
- Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg ook deze toe aan de pan.
- Haal de bovenkant van de rode paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Schep tussendoor steeds goed om.
- Hierna voeg je de sperziebonen toe. Schep nogmaals goed om en doe er tot slot de voorgekookte krieltjes bij.
- Zet het vuur weer hoog en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.
- Schep nog een paar minuten om en kruid met wat extra peper en zout.
- Je groentepannetje met krieltjes en kip is klaar.