Groningse Mosterdsoep
Ingrediënten
- 150 gram roomboter
- 150 gram bloem
- 3 liter groente- of kippenbouillon
- 8 el Groningse Grove mosterd (mild en romig)
- 375 ml kookroom
- zout en peper
- 500 gram gerookte spekblokjes
Notities
Bereidingswijze
- Bak de spekblokjes uit zonder boter of olie, tot ze verkleuren en krokant zijn
- Zet een pan met een dikke bodem op het vuur
- Laat de boter zachtjes smelten
- Voeg, terwijl je blijft roeren de bloem toe
- Laat de bloem enkele minuten garen op een laag vuur
- Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren (eventueel met een garde als er wat klontjes inzitten)
- Breng het geheel nu aan de kook en voeg de mosterd en de room toe
- Laat het nog even doorwarmen, maar zeker niet meer koken
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer met uitgebakken spekjes