bruinebonenschotel

Hollandse bruine bonen schotel

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 potten bruine bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 2 uien in ringen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 1 bakje champignons in vieren gesneden
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 600 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree groot
  • 2 el appelstroop
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 bouillonblokjes rund
  • 2 el olijfolie

Notities

Bereidingswijze
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij