Hollandse bruine bonen schotel
Ingrediënten
- 2 potten bruine bonen afgespoeld en uitgelekt
- 2 uien in ringen
- 3 tenen knoflook
- 2 rode paprika's in blokjes
- 1 bakje champignons in vieren gesneden
- 400 gram diepvries doperwten
- 600 gram gehakt
- 1 blikje tomatenpuree groot
- 2 el appelstroop
- 1 el paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes rund
- 2 el olijfolie
Notities
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
Voeg de champignons toe en bak ze even mee
Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
Voeg de doperwten en bruine bonen toe
Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
Vergeet niet te proeven
Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij