Hutspot met spekjes
Ingrediënten
- 1,25 kilo aardappels kruimig
- 500 gram winterpeen vers gesneden in reepjes
- 600 gram uien in ringen
- 250 gram spekjes
- 50 gram ongezouten boter
- 100 ml jus / spekvet
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 minuten krokant
- Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet
- Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ze in reepjes
- Kook ze samen in een pan met water met zout in 20 minuten gaar
- Snijd de uien in ringen
- Bak de uien glazig
- Kook de aardappelen in een ruime pan met water met zout in 20 minuten gaar
- Giet ze daarna af
- Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree
- Voeg de boter en het spekvet toe en roer door de puree
- Voeg de wortelen, de uien en de spekjes toe en roer dit door de puree