Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel

Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el oregano
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomaten blokjes (Heinz)
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • boter of olijf olie voor het invetten van de ovenschaal

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven