Italiaanse Ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram aardappelschijfjes
- 300 gram gehakt
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 el verse basilicum
- 1 el oregano
- olijfolie
- zout en peper
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomaten blokjes (Heinz)
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- boter of olijf olie voor het invetten van de ovenschaal
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
- Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
- Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
- Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
- Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
- Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
- Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven