Jachtsaus
Ingrediënten
- 250 gram champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
- 2 el boter + 1 el olie om in te bakken
- 3 sjalotjes fijngesnipperd
- 125 gram magere spekreepjes
- 2 takjes verse tijm
- 1 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- 200 ml rode wijn
- 125 ml runderbouillon
- 1 el suiker
Notities
Bereidingswijze
- Bak de champignons in wat olie op hoog vuur, totdat ze geslonken en goudbruin zijn.
- Fruit de sjalot, spek en tijmtakjes in 1 eetlepel boter op middelhoog vuur in het sauspannetje, totdat de ui zacht is.
- Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een minuutje op laag vuur mee, zodat de bloem kan garen.
- Voeg al roerend de rode wijn en bouillon toe, totdat je een gladde saus hebt.
- Breng op smaak met de suiker.
- Voeg de champignons toe en laat de saus enkele minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Roer vlak voor serveren de overige eetlepel boter door de saus en klop goed door.
- Verwijder de tijmtakjes en serveer de saus in een mooie sauskom.
- Lekker bij allerlei soorten gebraden vlees, gebakken schnitzel en biefstuk.