kabeljauwoven

Kabeljauw uit de oven

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram woreltjes geschrapt
  • 2 el vloeibare margarine
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 3 el zwarte olijven zonder pit
  • 800 gram krieltjes voorgekookt
  • 1 zakje Knorr mix voor bieslookroomsaus
  • ovenvaste schaal + deksel of ovenvaste schaal + aluminiumfolie

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worteltjes in dikke plakken en kook ze in een laagje water 8 minuten. Afgieten en mengen met 1 el margarine.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Vet de ovenvaste schaal in met 1 el margarine. Leg de kabeljauw in het midden van de schaal. Schep de worteltjes, de olijven en de kerstomaatjes er omheen. Strooi er wat peper en eventueel wat zout over en schep de groenten door elkaar. Dek de schaal af, zet deze in de oven en laat de vis en groenten in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Afgieten. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven. Schep de bieslookroomsaus over de groenten. Verdeel de vis en groenten aan tafel over 4 borden. Schep de krielaardappeltjes erbij.