Kaiserschmarren
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 6 eiwitten
- 6 eidooiers
- 130 gram bloem
- 2 el suiker
- 1 scheut(je) rum
- 1 el vanillesuiker
- citroensap
- 2 el rozijnen
- een beetje zout
- kristalsuiker
- poedersuiker
- boter
- voor de pruimensaus:
- 500 gram kleine, stevige pruimen
- 100 gram suiker
- 100 ml rode wijn
- een snufje kaneel
- het sap van een limoen
- de rasp van een halve sinaasappel
Notities
Bereidingswijze
Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
Laat het beslag even rusten
Bereid ondertussen de pruimensaus
Snijd de pruimen in stukjes
Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
Voeg indien nodig wat water toe
Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
Strooi er de rozijnen en de suiker over
Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus