KAISERSCHMARREN

Kaiserschmarren

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml melk
  • 6 eiwitten
  • 6 eidooiers
  • 130 gram bloem
  • 2 el suiker
  • 1 scheut(je) rum
  • 1 el vanillesuiker
  • citroensap
  • 2 el rozijnen
  • een beetje zout
  • kristalsuiker
  • poedersuiker
  • boter
  • voor de pruimensaus:
  • 500 gram kleine, stevige pruimen
  • 100 gram suiker
  • 100 ml rode wijn
  • een snufje kaneel
  • het sap van een limoen
  • de rasp van een halve sinaasappel

Notities

Bereidingswijze
  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus