Kapucijners met spek en appel
Ingrediënten
- 250 gram spekblokjes
- 3 grote uien
- 1 winterpeen
- 2 preien
- 800 gram kapucijners
- 2 appels Elstar
- 2 el vloeibare honing
- 60 ml crème fraîche
- 2 augurken
Notities
Bereidingswijze
- Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
- Schil en snijd de winterpeen in blokjes
- Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
- Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
- Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
- Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
- Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
- Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
- Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
- Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
- Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
- Meng de piccalilly met de crème fraîche
- Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
- Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij