kerriemosselen

Kerriemosselen

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el gele currypasta
  • 4 kardemompeulen gekneusd
  • komijnpoeder een snufje
  • 2 kilo mosselen in de schelp en panklaar
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el verse koriander fijngehakt

Notities

Bereidingswijze
  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe