kersencrumble

Kersencrumble

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 280 gram kersen uit pot uitgelekt
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 100 gram bloem
  • 60 gram koude roomboter
  • 50 gram suiker
  • 2 el gehakte pecannoten

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom
  • Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes
  • Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  • Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door
  • Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes
  • Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over
  • Zet de schaaltjes 25 min in de oven
  • Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs