Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
Ingrediënten
- 8 sjalotten
- 1 aubergine
- 1 prei
- 2 takjes verse tijm
- 4 teentjes knoflook
- 275 gram kikkererwten
- 15 draadjes saffraan
- 75 ml droge witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 1 bosje verse bladpeterselie
Notities
Bereidingswijze
- Pel de sjalotten en halveer ze over de lengte.
- Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
- Snijd de aubergine over de breedte in drie stukken, halveer ze en snijd de helften in circa 8 parten.
- Snijd het groen van de prei en verwijder het buitenste blad.
- Snijd de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter.
- Fruit de sjalotten met de aubergine glazig in olijfolie, voeg de saffraan toe en fruit kort mee.
- Voeg de kikkererwten toe, blus af met witte wijn, schenk de bouillon er bij en voeg de tijm toe.
- Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
- Leg daarna de prei er voorzichtig tussen, zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Verwarm nog 1 minuut en laat staan voor de eindbereiding.
- Pluk de blaadjes van de peterselie.
- Haal de roodbaarsfilet minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
- Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken en dep indien nodig droog met.
- Bestrooi de vis met een beetje zeezout.
- Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Bak de roodbaars eerst 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten.
- Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.
- Verwarm de kikkererwten. Snijd de peterselie grof en meng op het laatste moment door de kikkererwten.
- Schep de kikkererwten, met iets bouillon, in het midden van een (diep) warm bord. Voeg ook enkele groenten toe. Leg er een stukje roodbaars op.