Kip shoarma ovenschotel
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet in blokjes
- 600 gram kruimige aanrdappels
- scheutje melk
- klontje boter
- nootmuskaat
- shoarma kruiden
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 tomaten
Notities
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
- Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
- Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
- Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
- Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
- Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
- Dek af met de aardappelpuree
- Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
- Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje