Kip tetrazzini
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 75 gram boter
- 2 winterpenen
- 3 stengels bleekselderij
- 80 gram bloem
- 1 bakje champignons
- 450 ml kippenbouillon
- 450 ml volle melk
- 500 gram gare kip in blokjes gekruid met kipkruiden
- 125 gram geraspte belegen kaas
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
Giet af en zet apart
Verwarm de oven voor op 175 graden
Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
Voeg bloem, zout en peper toe
Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin