Kippastei
Ingrediënten
- 1 kilo scharrelkipdijfilet
- 2 eieren
- 3 tl gedroogde dragon
- 50 ml rode port
- 2 tl zout
- 200 gram katenspek
- 75 gram gepelde pistachenoten
- 4 eendenhaasjes
- 100 gram semi-zongedroogde tomaten
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
- Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
- Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
- Verdeel de pistachenoten erover
- Dek af met ¼ van het kipmengsel
- Leg de eendenhaasjes erop
- Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
- Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
- Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
- Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
- Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
- Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
- Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
- Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
- Tip: Lekker met cranberrycompote