kippastei

Kippastei

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 kilo scharrelkipdijfilet
  • 2 eieren
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 50 ml rode port
  • 2 tl zout
  • 200 gram katenspek
  • 75 gram gepelde pistachenoten
  • 4 eendenhaasjes
  • 100 gram semi-zongedroogde tomaten

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
  • Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
  • Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
  • Verdeel de pistachenoten erover
  • Dek af met ¼ van het kipmengsel
  • Leg de eendenhaasjes erop
  • Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
  • Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
  • Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
  • Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
  • Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
  • Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
  • Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
  • Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
  • Tip: Lekker met cranberrycompote