kip1b

Kippenbouten in roquefortsaus

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenbouten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 125 gram roquefort
  • 75 gram roomboter
  • 250 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el witte wijn
  • 300 gram haricots verts
  • 1 stokbrood
  • 10 pruimen
  • zeezout en peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Bestrooi de kip royaal met zee- zout en peper
  • Verwarm de roomboter in een grote pan en bak hierin de kippenbouten aan beiden zijden aan
  • Zet dan het vuur zacht en stoof ze verder in 20 minuten gaar
  • Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar, draai ze af en toe om
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd een stukje van de steeltjes
  • Roerbak ze 4 minuten in 2 eetlepels boter bruin en knapperig
  • Pers een teentje knoflook erboven, maal wat zout en peper erover en schep wat tijmblaadjes erdoor
  • Was de pruimen, halveer ze en haal de pit eruit
  • Bak ze in 2 eetlepels boterzacht, maar niet dat ze uit elkaar vallen
  • Schep de kippenbouten uit de pan en maak de roquefortsaus
  • Doe de kookroom in de pan en breng aan de kook
  • Verkruimel de roquefort erboven en voeg de witte wijn, de blaadjes van 2 takjes tijm en een teentje knoflook uit de pers toe
  • Laat 3 minuten al roerend inkoken
  • Schep de kip weer in de pan, schep de knapperige gebakken champignons erbij en de gebakken pruimen
  • Zet de pan op tafel met de haricots verts en het stokbrood