Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 250 gram spekreepjes
- 2 sjalotten
- 500 gram scharrelkipdijfilets
- 500 gram winterpeen
- 20 gram ongezouten roomboter
- 1 kippenbouillontablet
- 1 kilo krieltjes
- 1 el tarwebloem
- 400 ml water
- 125 gram crème fraîche
- 15 gram verse platte peterselie
Notities
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.
- Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 minuten mee.
- Doe de bloem erbij en laat 2 minuten op laag vuur gaar worden.
- Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
- Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken.
- Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel.
- Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten gaar. Roer af en toe.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.