Klassieke Zwitserse Kaasfondue
Ingrediënten
- 400 gram Gruyère geraspt
- 400 gram Appenzeller geraspt
- 1 el maïzena
- 400 ml droge witte wijn
- 2 cl kirsch ongeveer een borrelglaasje
- 1 teen knoflook
- 1 tl citroensap
- peper en zout
- nootmuskaat
Notities
Bereidingswijze
- Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
- De kaas mengen met de maïzena
- De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
- Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.