Kniepertjes
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 125 gram roomboter
- 375 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 3 el lauw water
- snufje zout
Notities
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
- Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
- Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
- Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
- Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
- Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
- Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.