Knolselderij soep
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1,5 blokje groentebouillon
- 1/5 citroen
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 50 ml crème fraîche
- 1 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 1,5 liter water
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snij in blokjes
- Snij de uien in fijne stukjes
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
- Bak kort
- Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
- Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
- Pureer met een staafmixer of in de blender
- Voeg de crème fraîche toe
- Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout