Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Ingrediënten
- 2 konijnenbouten
- 25 gram boter
- 2 grote uien in ringen gesneden
- 1 flesje herfstbock (30 cl)
- 350 ml wildfond (pot)
- 1 plak ontbijtkoek
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 knolselderij
- 2 venkelknollen
- 100 gram crème fraîche
- 1 el peterselie
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze:
- Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
- Smelt in een braadpan de boter.
- Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
- Neem het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
- Draai het vuur laag.
- Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
- Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
- Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
- Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
- Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
- Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
- Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
- Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
- Bestrooi met peterselie.