Koninginnesoep
Ingrediënten
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 kipfilet
- 1300 ml kippenbouillon
- 75 gram diepvries doperwten
- 100 gram worteltjes
- 100 ml ongeklopte slagroom
- verse peterselie
- 1 laurierblaadje
- 1 sjalotje
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
Breng eventueel op smaak met peper en zout
Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door