Koolraap, appel & varkenshaas
Ingrediënten
- 300 gram varkenshaas
- 1 koolraap
- 1 appel
- 1 sjalot
- 450 gram aardappels
- 2 el boter
- 2 dl kippenbouillon
- 1/2 tl gedroogde tijm
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Schil de koolraap en snijd in blokjes
- Schil de appel en snijd in blokjes
- Snipper de sjalot fijn
- Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
- 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
- Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
- Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
- Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
- Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
- Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
- Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn
- Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
- Verdeel het groente mengsel over de borden