koolraap

Koolraap, appel & varkenshaas

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 koolraap
  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • 450 gram aardappels
  • 2 el boter
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Schil de koolraap en snijd in blokjes
  • Schil de appel en snijd in blokjes
  • Snipper de sjalot fijn
  • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
  • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
  • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
  • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
  • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
  • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
  • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn
Serveren
  • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
  • Verdeel het groente mengsel over de borden