Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 500 ml gezeefde tomatensaus
- 2 grote uien
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 250 gram kastanje champignons
- 6 plakjes salami
- 1 bol mozzarella
- 300 gram lasagnebladen
- 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 400 ml volle melk
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl italiaanse kruiden
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
- Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
- Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
- Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
- Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
- Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
- Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
- Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
- Snij de mozzarella in plakken
- Begin nu met het vullen van de ovenschaal
- Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
- Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden