Lepel met paté en cranberry paté

Lepel met paté en cranberry paté

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Aperitief
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 70 gram paté bijvoorbeeld roompaté of Ardenner paté
  • 1 flinke hand gemengde sla groen en rood
  • 1 handje walnoten
  • 4 el cranberry compote
  • 8 amuse lepels

Notities

Bereidingswijze
  • Hak de walnoten fijn en leg ze apart op je snijplank
  • Scheur wat grotere sla blaadjes in stukken. De kleinere die gewoon op de lepel passen kun je heel laten
  • Leg op iedere lepel een paar blaadjes sla. Probeer een mix van groene en rode blaadjes erop te leggen
  • Pak met een theelepel wat paté en vorm er enigszins een balletje van met je handen, ongeveer het formaat van een walnoot. Maak ze dus niet te groot.
  • Rol de balletjes door de gehakte walnoten en leg ze op de lepels met sla
  • Druk ze een klein beetje platter en leg er voorzichtig met een nieuw theelepeltje een klein beetje compote op, ca. een halve theelepel compote per lepel
  • Serveer direct