Moules marinières
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 2 uien gesnipperd
- 3 sjalotjes gesnipperd
- 2 el peterselie fijngehakt
- 1,5 dl water
- 1,5 dl droge witte wijn
- 4 el slagroom
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
- Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
- Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
- Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
- Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
- Gooi de dicht gebleven mosselen weg
- Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
- Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
- Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
- Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
- Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie