Moussaka met aubergine en aardappel
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 450 gram koelverse aardappelschijfjes
- 150 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 470 gram tomatensaus in pot
- 175 gram roerbaktofu fijn gekruid
- 8 el traditionele olijfolie
- 200 ml room culinair
- zout
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 °C
- Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout
- Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu
- Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin
- Laat op keukenpapier uitlekken
- Herhaal dit met de andere plakken aubergine
- Meng de room Culinair met de kaas
- Vet de ovenschaal in
- Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes
- Verdeel de rest van de tomatensaus erover
- Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover
- Bestrooi met de kaas
- Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 minuten gaar