Nasi met pindasaus en vegetarische kipstuckjes
Ingrediënten
- 250 gram zilvervliesrijst
- 2 el arachideolie
- 160 gram vegan kipstuckjes
- 900 gram nasigroente
- 1 zakje nasi kruidenmix
- 2 tl sambal oelek
- 4 eieren
- 400 gram pindasaus mild
- 75 gram cassavekroepoek
Notities
Bereidingswijze:
- Kook de rijst 8 minuten
- Giet af en laat staan tot gebruik
- Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipstuckjes 2 minuten
- Voeg de nasigroente, kruidenmix en sambal toe en bak 5 minuten mee
- Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut mee
- Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout
- Verhit 1 el olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door
- Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 minuten op laag vuur garen
- Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verdeel de nasi over 4 borden
- Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi
- Serveer met de pindasaus en kroepoek en eventueel extra sambal