Oma’s Kipstoofschotel
Ingrediënten
- 8 kipdrumsticks
- 250 gram champignons
- 350 gram prei
- 1 grote ui
- 1 teentjes knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el bloem
- 200 ml crème fraîche
- 150 ml droge witte wijn
- 1/2 bosje platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn
- Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
- Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
- Doe de drumsticks erbij en schud
- Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
- Schep het uit de pan op een bord
- Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
- Schep de prei erdoor, dan de champignons
- Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
- Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
- Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
- Roer de crème fraîche erdoor
- Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
- Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
- Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
- Proef op zout en peper
- Strooi de rest van de peterselie erover