kipstoof

Oma’s Kipstoofschotel

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks
  • 250 gram champignons
  • 350 gram prei
  • 1 grote ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
  • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
  • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
  • Doe de drumsticks erbij en schud
  • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
  • Schep het uit de pan op een bord
  • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
  • Schep de prei erdoor, dan de champignons
  • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
  • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
  • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
  • Roer de crème fraîche erdoor
  • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
  • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
  • Proef op zout en peper
  • Strooi de rest van de peterselie erover
Lekker met rijst