Oosters gemarineerde varkenshaas
Ingrediënten
- 1 varkenshaas ca. 300 gram
- 2 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 3 el vloeibare honing
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 el sesamzaadjes
- 1 lenteuitje voor garnering
Notities
Bereidingswijze
Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
Draai de varkenshaas halverwege om
Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes