Ovenschotel kip pesto
Ingrediënten
- 1 broccoli roosjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 kipfilets in blokjes
- 450 gram krieltjes voorgekookt
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 2 rode uien in partjes
- 150 ml slag- of kook) room
- 2 el pesto
- 1 bol mozzarella maxi in plakken
- 2 el pijnboompitten geroosterd
- verse basilicum
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
- Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
- Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
- Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes. Tip: Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.