Overijsselse ovenschotel
Ingrediënten
- 50 gram gerookte spekreepjes
- 300 gram magere hamlappen
- 1 pot witte bonen
- 1 grote ui
- 15 gram verse tijm
- 15 gram verse rozemarijn
- 1 takje verse salie
- 4 tomaten
- zout en peper
- 2 el olie
- water
Notities
Bereidingswijze
- Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
- Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
- Kruiden en salie fijnhakken
- Tomaten ontvellen en in stukken snijden
- Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
- Peper en zout toevoegen
- Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
- Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
- Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden