Pasta met spinazie en zalm
Ingrediënten
- 175 gram volkoren pasta
- 100 gram gerookte zalm
- 200 gram spinazie
- 150 ml kookroom
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- tomaatjes, rucola en/of geraspte kaas
- 1 tl dille
Notities
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
- Voeg na 2 minuten de spinazie in delen toe. Ik doe ongeveer 2 handjes spinazie in de pan, laat dit slinken en voeg dan weer extra spinazie toe.
- Je kunt eventueel de spinazie van te voren wat fijner snijden of even fijnhakken met een keukenmachine.
- Als je alle spinazie hebt toegevoegd en de spinazie is geslonken, voeg dan de kookroom, dille en een snufje zout en peper toe.
- Na een paar minuten kan de gekookte pasta en zalm er ook bij en kan de pan van het vuur.
- Verdeel de pasta over twee borden en serveer bijvoorbeeld met wat tomaatjes, rucola en/of geraspte kaas.