Pastaschotel Hawaï
Ingrediënten
- 300 gram pasta Penne
- 250 gram ham blokjes
- 2 blik ananas stukjes
- 300 gram champignons
- 1 grote ui
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 bosje bosui
- peper en zout
- paprikapoeder
Notities
Bereidingswijze
- Kook de pasta gaar
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
- Roer even door met een houten lepel tot een roux
- Giet dan beetje bij beetje 500 ml water er bij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen
- Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder
- Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is
- Verwarm de oven op 185 graden ((ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
- Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 4 minuutjes mee
- Voeg dan de bosui in ringetjes toe en bak nog even mee
- Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken
- Schep de pasta door de ham, champignons en bosui mengsel
- Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes
- Schep alles over in een grote ovenschaal
- Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas
- Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven