pastahawaï

Pastaschotel Hawaï

Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta Penne
  • 250 gram ham blokjes
  • 2 blik ananas stukjes
  • 300 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 bosje bosui
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de pasta gaar
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
  • Roer even door met een houten lepel tot een roux
  • Giet dan beetje bij beetje 500 ml water er bij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder
  • Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is
  • Verwarm de oven op 185 graden ((ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
  • Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 4 minuutjes mee
  • Voeg dan de bosui in ringetjes toe en bak nog even mee
  • Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken
  • Schep de pasta door de ham, champignons en bosui mengsel
  • Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes
  • Schep alles over in een grote ovenschaal
  • Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas
  • Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven