Pindasaus
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 el pindakaas
- 75 ml kokosmelk
- 75 ml water
- 3 tl sambal oelek
- 2 el ketjap manis
- 1 el citroensap
- 1 el bruine suiker
- zout en peper naar smaak
Notities
Bereidingswijze
- Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
- Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
- Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
- Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
- Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
- Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
- Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
- s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe