Pittige Siciliaanse visschotel
Ingrediënten
- 1 el oregano
- 2 el kappertjes
- 1 ui gesnipperd
- 100 gram parmeezaanse kaas
- 3 el peterselie gehakt
- 4 tenen knoflook uit de pers
- zout en peper
- 4 kabeljauwfilet
- 1 pot Bertolli Pastasaus Basilicum
- 10 zwarte olijven zonder pit, in schijfjes
- 2 el Bertolli olijfolie
- 400 gram tortellini gevuld met ham of champignons
Notities
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
- Rasp de kaas
- Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
- Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
- Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
- Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
- Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
- Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
- Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
- Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
- Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel