Sicil2

Pittige Siciliaanse visschotel

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el oregano
  • 2 el kappertjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram parmeezaanse kaas
  • 3 el peterselie gehakt
  • 4 tenen knoflook uit de pers
  • zout en peper
  • 4 kabeljauwfilet
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilicum
  • 10 zwarte olijven zonder pit, in schijfjes
  • 2 el Bertolli olijfolie
  • 400 gram tortellini gevuld met ham of champignons

Notities

Bereidingswijze
  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel