Pittige pompoenstoof
Ingrediënten
- 500 gram pompoen in blokjes
- 1 grote ui in ringen
- 1 teen knoflook
- 2 blokjes groente bouillon
- 400 ml water
- 360 gram kikkererwten
- verse peterselie
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 potje tomatenpuree groot
- 1 theelepel harissa of meer naar smaak
- boter
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan.
- Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.
- Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee.
- Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen.
- Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan.
- Breng zachtjes aan de kook en laat circa 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open.
- Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.
- Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort.
- Lekker met rijst of aardappelpuree.
- Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.