Preisoep met paling
Ingrediënten
- 4 preien het witte/lichtgroene gedeelte, grof gesneden
- 1 flinke aardappel geschild en in stukjes gesneden
- 2 sjalotjes in stukjes gesneden
- 150 gram gerookte paling
- zout en peper
- 1 dl droge witte wijn
- 1 liter groentenbouillon
- fijngeknipte bieslook
- een klont boter
Notities
Bereidingswijze
Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
Direct serveren