Radijssoep
Ingrediënten
- 2 bosjes radijs
- 1 kruimige aardappel groot
- 2 grote uien
- 2 kippenbouillonblokjes
- peper en zout
- crème fraîche
Notities
Bereidingswijze
- Was het groen van de radijs goed en snijd deze in grove stukken
- Schil een grote kruimige aardappel en snijd deze in blokjes
- Snipper daarna de twee uien
- Snijd de radijsjes in plakken
- Giet een scheutje olijfolie met een klein stukje boter in een pan en bak hierin het groen van de radijs, de aardappel en de ui aan
- Doe er vervolgens 1,5 liter water bij en een kippenbouillontablet
- Voeg vervolgens de in plakken gesneden radijs toe
- Laat dit 20 minuten doorkoken en pureer de soep daarna met een staafmixer
- Breng de soep op smaak met een snufje zout en peper
- Schep als laatste de soep in een kom, doe er een lepel crème fraiche op en garneer met een fijngesneden radijsje