Radijssoep

Radijssoep

Gang Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 bosjes radijs
  • 1 kruimige aardappel groot
  • 2 grote uien
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • peper en zout
  • crème fraîche

Notities

Bereidingswijze
  • Was het groen van de radijs goed en snijd deze in grove stukken
  • Schil een grote kruimige aardappel en snijd deze in blokjes
  • Snipper daarna de twee uien
  • Snijd de radijsjes in plakken
  • Giet een scheutje olijfolie met een klein stukje boter in een pan en bak hierin het groen van de radijs, de aardappel en de ui aan
  • Doe er vervolgens 1,5 liter water bij en een kippenbouillontablet
  • Voeg vervolgens de in plakken gesneden radijs toe
  • Laat dit 20 minuten doorkoken en pureer de soep daarna met een staafmixer
  • Breng de soep op smaak met een snufje zout en peper
  • Schep als laatste de soep in een kom, doe er een lepel crème fraiche op en garneer met een fijngesneden radijsje