Ragout van varkensvlees
Ingrediënten
- 500 gram varkenslapjes, varkensfiletlapjes
- 250 gram champignons
- 250 gram sjalotjes
- 1 el olijfolie
- 225 gram boter
- 125 ml droge witte wijn
- 4 el crème fraîche
- zout en peper
- fijngehakte kervel
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.
- Verhit de olie in een pan of wok en braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm
- Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons circa 5 minuten.
- Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de helft inkoken.
- Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de ragout met kervel en serveer.