rigatoni

Rigatoni met frisse tomatensaus

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram De Cecco Mezzi rigatoni pasta, zak 500 gram
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 blikken Pomodoro San Marzano gepelde tomaten
  • 100 gram kalamata olijven zonder pit
  • 1 citroen

Notities

Bereidingswijze
  • Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
  • Snipper de uien
  • Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
  • Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
  • Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
  • Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
  • Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
  • Serveer direct.