Rigatoni met frisse tomatensaus
Ingrediënten
- 300 gram De Cecco Mezzi rigatoni pasta, zak 500 gram
- 1 blikje ansjovis in olijfolie
- 2 rode uien
- 1 el gedroogde oregano
- 2 blikken Pomodoro San Marzano gepelde tomaten
- 100 gram kalamata olijven zonder pit
- 1 citroen
Notities
Bereidingswijze
- Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
- Snipper de uien
- Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
- Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
- Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
- Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
- Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
- Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
- Serveer direct.