risotto

Risotto ai frutti di mare

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 mespuntje saffraan
  • 150 ml droge witte wijn
  • 12 ml visbouillin
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn
  • 600 gram zeevruchten
  • 100 gram zalm blokjes
  • 2 takjes peterselie
  • 250 gram cherry tomten

Notities

Bereidingswijze Risotto
  • Pel en snipper de ui
  • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
  • Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
  • Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen
Bereidingswijze Zeevruchten
  • Pel en plet de knoflook
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
  • Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
  • Voeg de witte wijn toe
  • Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
  • Voeg de roomboter toe
  • Snijd de cherrytomaten in stukjes
Serveren
  • Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
  • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper