Risotto ai frutti di mare
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 el boter
- 1 mespuntje saffraan
- 150 ml droge witte wijn
- 12 ml visbouillin
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 600 gram zeevruchten
- 100 gram zalm blokjes
- 2 takjes peterselie
- 250 gram cherry tomten
Notities
Bereidingswijze Risotto
- Pel en snipper de ui
- Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
- Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
- Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
- Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen
- Pel en plet de knoflook
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
- Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
- Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
- Voeg de witte wijn toe
- Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
- Voeg de roomboter toe
- Snijd de cherrytomaten in stukjes
- Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
- Breng op smaak met een beetje versgemalen peper