Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode kool
  • 6 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • 2 jenerverbessen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el stroop
  • 2 el azijn
  • 2 cox’s orange pippin (appels)
  • 1 el boter
  • 1 tl suiker

Notities

Bereidingswijze
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
  • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
  • Voeg de volgende ingrediënten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
  • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
  • Schep de appelstukjes door de rode kool
  • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
  • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
  • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn