Rode kool op grootmoeders wijze
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 6 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- zout
- 2 jenerverbessen
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el stroop
- 2 el azijn
- 2 cox’s orange pippin (appels)
- 1 el boter
- 1 tl suiker
Notities
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
- Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
- Voeg de volgende ingrediënten toe:
1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn - Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
- Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
- Schep de appelstukjes door de rode kool
- Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
- Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
- Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
- Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn