Rode kool stamppot
Ingrediënten
- 800 gram aardappels kruimig
- 400 gram verse rode kool dun gesneden
- 3 appels
- 2 kruidnagels
- 2 winterpenen geraspt
- 1 snufje kaneel
- 2 uien fijn gesnipperd
- peper en zout
- 1 el boter
Notities
Bereidingswijze:
- Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin
- Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door
- Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door
- Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
- Giet de aardappelen af en stap ze samen met de boter tot een puree.
- Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- O ja pas op de kruidnagels!