rodekoolstamppot

Rode kool stamppot

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram aardappels kruimig
  • 400 gram verse rode kool dun gesneden
  • 3 appels
  • 2 kruidnagels
  • 2 winterpenen geraspt
  • 1 snufje kaneel
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • peper en zout
  • 1 el boter

Notities

Bereidingswijze:
  • Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin
  • Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door
  • Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door
  • Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
  • Giet de aardappelen af en stap ze samen met de boter tot een puree.
  • Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • O ja pas op de kruidnagels!