Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelschijfjes vastkokend
- 50 gram boter
- 1 ui in ringen
- 40 gram bloem gezeefd
- 3 dl volle melk
- 2 dl kookroom
- 400 gram kabeljauwfilet in stukken
- 1 broccoli in roosjes
- 10 zongedroogde tomaatjes op olie, kleiner gesneden
- 1 zakje geraspte belegen kaas voor warme gerechten
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
- Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
- Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
- Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
- Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
- De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
- Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
- Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel