
Romige spaghetti met bloemkoolsaus & spinazie
Ingrediënten
- 300 gram volkorenspaghetti
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 1 zakje romige tagliatelle
- 300 ml volle melk
- 100 gram amandelen met rooksmaak
- 1 citroen schoongeboend
- 200 gram spinazie
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan
- Voeg de sausmix, melk en 150 ml water toe, roer door en breng aan de kook
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus
- Hak ondertussen de amandelen grof
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten
- Giet de pasta af
- Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer het citroenrasp en -sap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
- Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen