Romige wortel-pompoensoep (zonder room)
Ingrediënten
- 1500 gram pompoen in blokjes
- 800 gram winterpeen in blokjes
- 1 el olijfolie
- 3 stuks grote uien in ringen
- 3 stuks knoflookteentjes in dunne plakjes
- 3 tl verse gemberwortel geraspt
- 3 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- zout naar smaak
- 3 liter water
Notities
Bereidingswijze:
- Doe de groentebouillon en het water in een pan op het vuur en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de wortelen en pompoen in kleine blokjes (of rasp ze fijn om snel te werken!) en voeg toe aan de kokende bouillon.
- Laat op een matig vuurtje verder sudderen tot de wortelen en pompoen gaar gekookt zijn.
- Snijd de ui en de knoflook in dunne schijfjes.
- Rasp verse gemberwortel fijn.
- Verwarm de olie in een pan, en bak er de ui, knoflook en gemberwortel in tot de aroma’s goed vrijkomen (2tal minuten).
- Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak verder tot de kruidenaroma’s je keuken vullen.
- Voeg daarbij de gegaarde wortelen en pompoen en de groentebouillon (of kookvocht) waarin je ze gegaard hebt. Breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
- Pureer je pompoen wortelsoep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verdun de soep tot de gewenste dikte met het overgebleven kookvocht.