24-10-24-wortel-pompoensoep-resultaat

Romige wortel-pompoensoep (zonder room)

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Soep
Porties 4 liter

Ingrediënten
  

  • 1500 gram pompoen in blokjes
  • 800 gram winterpeen in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 stuks grote uien in ringen
  • 3 stuks knoflookteentjes in dunne plakjes
  • 3 tl verse gemberwortel geraspt
  • 3 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 3 liter water

Notities

Bereidingswijze:
  • Doe de groentebouillon en het water in een pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de wortelen en pompoen in kleine blokjes (of rasp ze fijn om snel te werken!) en voeg toe aan de kokende bouillon.
  • Laat op een matig vuurtje verder sudderen tot de wortelen en pompoen gaar gekookt zijn.
  • Snijd de ui en de knoflook in dunne schijfjes.
  • Rasp verse gemberwortel fijn.
  • Verwarm de olie in een pan, en bak er de ui, knoflook en gemberwortel in tot de aroma’s goed vrijkomen (2tal minuten).
  • Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak verder tot de kruidenaroma’s je keuken vullen.
  • Voeg daarbij de gegaarde wortelen en pompoen en de groentebouillon (of kookvocht) waarin je ze gegaard hebt. Breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer je pompoen wortelsoep met een staafmixer of in een keukenmachine. 
  • Verdun de soep tot de gewenste dikte met het overgebleven kookvocht.