Romige zuurkoolschotel
Ingrediënten
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 4 tenen knoflook
- 3 uien
- 70 gram tomatenpuree
- 520 gram zuurkool naturel
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl gedroogde oregano
- 200 ml water
- peper
Notities
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
- Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
- Verwarm de oven voor tot 200 C
- Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
- Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
- Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin